Eerste Communie en Vormsel

Na de Doop voltooien de sacramenten van de Eerste Communie en het Vormsel de volledige opname (initiatie) in de gemeenschap van de Kerk.

Eerste heilige Communie

Na de doop is de Eerste Heilige Communie de tweede belangrijke stap die kinderen zetten op de weg van het geloof. De eerste deelname aan de Eucharistie (de Mis) is het tweede sacrament dat kinderen ontvangen. Dit wordt officieel de Eerste Heilige Communie genoemd. De Eucharistie (de heilige Communie) is dé plaats waar we Jezus mogen ontmoeten en in ons leven ontvangen.

De Eerste Heilige Communieviering vindt plaats op 7 april 2024

De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie in schooljaar 2023-2024 in de Sint-Jan is reeds van start gegaan. Zodra beschikbaar zullen we hier informatie voor schooljaar 2024-2025 tonen. U kunt uw kind aanmelden via het secretariaat:

Het heilig Vormsel

Na de sacramenten van Doop en Eucharistie (Eerste Heilige Communie) voltooit het sacrament van het Vormsel de volledige opname (initiatie) in de gemeenschap van de Kerk. Wie het Vormsel heeft ontvangen, is voor de Kerk volwassen. Je mag nu leven in de kracht van Gods Geest.

De vormselviering in de Sint-Jan vindt plaats op 9 juni 2024

De voorbereiding op het Vormsel in schooljaar 2023-2024
in de Sint-Jan is reeds van start gegaan. Zodra beschikbaar zullen we
hier informatie voor schooljaar 2024-2025 tonen. U kunt uw kind aanmelden via het secretariaat: