Eerste Communie en Vormsel

Na de Doop voltooien de sacramenten van de Eerste Communie en het Vormsel de volledige opname (initiatie) in de gemeenschap van de Kerk.

Eerste heilige Communie

Na de doop is de Eerste Heilige Communie de tweede belangrijke stap die kinderen zetten op de weg van het geloof. De eerste deelname aan de Eucharistie (de Mis) is het tweede sacrament dat kinderen ontvangen. Dit wordt officieel de Eerste Heilige Communie genoemd. De Eucharistie (de heilige Communie) is dé plaats waar we Jezus mogen ontmoeten en in ons leven ontvangen.

De Eerste Heilige Communieviering in de Sint-Jan vindt plaats op 24 april 2022 

Informatie over de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie in het schooljaar 2022-2023 in de Sint-Jan kunt u op een later moment hier vinden. 

Het heilig Vormsel

Na de sacramenten van Doop en Eucharistie (Eerste Heilige Communie) voltooit het sacrament van het Vormsel de volledige opname (initiatie) in de gemeenschap van de Kerk. Wie het Vormsel heeft ontvangen, is voor de Kerk volwassen. Je mag nu leven in de kracht van Gods Geest.

De vormselviering in de Sint-Jan vindt plaats op 5 juni 2022

Informatie over de voorbereiding op het Vormsel in de Sint-Jan in het schooljaar 2022-2023 kunt u op een later moment hier vinden. U kunt uw kind aanmelden via het secretariaat (secretariaat@sintjandenbosch.nl of 073-6130314)