De Sint-Janskathedraal

De Sint-Jan, voluit de Kathedrale Basiliek van de H. Johannes Evangelist, is parochiekerk. Daarnaast is de Sint-Jan ook de thuiskerk van de bisschop, het thuis van de Zoete Moeder van 's-Hertogenbosch en een nationaal monument.

Sint-Jan 800 jaar

In 2022 vierden we 800 jaar Sint-Jan. De Sint-Jan is al vele eeuwen een vast ankerpunt van onze stad. De middeleeuwse kathedraal en de stad ’s-Hertogenbosch zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Lees verder

Ontdek de schatten van de Sint-Jan

De Sint-Jan in 's-Hertogenbosch herbergt vele schatten die de diepere identiteit en waarde van de kathedraal uitdragen. De Sint-Jan is een levende plaats van geloof, hoop en liefde en een spirituele broedplaats. Je verlaat de Sint Jan rijker dan dat je binnenkwam.

Lees verder

Liturgie en muziek

De Sint-Jan kent een lange liturgische en kerkmuzikale geschiedenis. Een traditie om door te geven aan toekomstige generaties.

Lees verder

Bedevaart

Bedevaarten stellen ons in staat om samen te bidden, ons geloof in God te verdiepen en te vieren.

Lees verder

Ontdek de Sint-Jan: boek een tour

Wilt u een rondleiding door de Sint-Jan? De Kring Vrienden verzorgt deze rondleidingen. Via onderstaande knop gaat u naar de website van Dagjedenbosch waar u tickets kunt boeken. Wilt u een rondleiding voor een groep boeken? Neem dan minimaal een week van tevoren telefonisch contact op met 073-613 50 98.

boek ticket

Sint-Jan Binnenste Buiten

Laat u verrassen! Breng een bezoek aan onze Kathedrale Basiliek Sint Jan. Onder leiding van een gids hoort u het verhaal over de bouwgeschiedenis, en ziet u mooie en interessante kerkstukken o.a. de doopvont uit 1492. De Sint Jan, zowel binnen als buiten een belevenis!

boek ticket

De organisatie

De Sint-Jan is een levende kerk, een centrum van liturgie en kerkmuziek. De parochie van de Sint-Jan wil zo een thuis voor eenieder zijn: hartelijk, gastvrij en open.

Lees verder

Stichting Nationaal Monument Sint-Jan

De Sint-Jan is het thuis van de parochie Heilige Johannes Evangelist, kortweg Sint-Jan. De Sint-Jan is ook een Nationaal monument. Op de website sint-jan.nl leest u meer over het monument Sint-Jan.

Lees verder