Bedevaart

Velen bezoeken jaarlijks de Sint-Jan als bedevaartsplaats. Een bedevaart stelt u in staat om samen te bidden, uw geloof in God te verdiepen en te vieren. Ook kunt u elkaar als gelovigen op een plezierige manier ontmoeten. Door met elkaar op bedevaart gaan, versterkt de onderlinge band. Het schenkt een intense ervaring van Kerk-zijn. U kunt de Sint-Jan als bedevaartsplaats bezoeken, al dan niet op doortocht bij uw pelgrimstocht. Een bezoek aan de Zoete Moeder mag niet ontbreken.

Een bedevaart of pelgrimage gaat om een individuele geloofsverdieping

Iedereen heeft zijn eigen redenen om op bedevaart te gaan. Dat kan zijn om over God of het leven na te denken; om respect te betuigen; om inspiratie te verkrijgen; om tot bezinning te komen; om een poosje afstand te nemen van een hectisch dagelijks bestaan; om ‘de ervaring’; ‘om er geweest te zijn’; of om andere mensen te ontmoeten.

Dagelijks zoeken mensen steun of troost bij het wonderbaarlijke Mariabeeld in de Sint-Jan.

In de meimaand trekken bedevaartgangers in drommen naar Den Bosch

Traditioneel komen mensen te voet en op de fiets naar de Sint-Jan, van heinde en verre. Ze steken een kaarsje op bij de Zoete Moeder. Ook buiten de meimaand brengen velen een bezoek aan de Zoete Moeder. Dagelijks zoeken mensen steun of troost bij het wonderbaarlijke Mariabeeld in de Sint-Jan, beter bekend als Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch of de Zoete Moeder. Altijd branden er tientallen lichtjes voor het beeld van de Zoete Moeder.

U kunt een stempel voor uw pelgrimspaspoort krijgen bij het secretariaat of bij de koster in de Kathedraal. Wees welkom!

De Zoete Moeder van Den Bosch