Startbijeenkomst – Namen en Nummers

Op maandag 5 februari wordt in het Groot Tuighuis, Bethaniestraat 4 ’s-Hertogenbosch een startbijeenkomst ‘Namen en Nummers’ georganiseerd. Dit is de thuisbasis van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. De avond begint om 19.30 uur. Op deze bijeenkomst vertellen we je over onze plannen voor de herdenking die we, samen met jou, organiseren op 1 september 2024 op de Citadel in ’s-Hertogenbosch.

Dit jaar herdenken we de Holocaustslachtoffers uit de stad ’s-Hertogenbosch en tegelijkertijd is het de afsluiting van Namen en Nummers in Brabant. We herdenken die dag ook alle andere Holocaustslachtoffers uit de provincie.
Dat betekent dat we alle naambordjes die de afgelopen drie jaar al gemaakt zijn in Tilburg, Breda en Eindhoven samenbrengen op een grote kaart van Brabant in ’s-Hertogenbosch. Dit jaar maken we ook in andere gemeenten naambordjes voor slachtoffers van de Holocaust uit die plaats. Dat doen we samen met de inwoners, die ook aanwezig zullen zijn met hun naambordjes bij de provinciale herdenking.