Opening kerststal

De officiële opening vindt plaats na het kerstconcert op zaterdag 10 december. 

Dit jaar is de kerststal geopend tot en met zondag 5 februari 2023. Dit geeft meer mensen de kans om de kerststal te bezoeken. Traditiegetrouw wordt de kerststal in de kooromgang van de Sint-Janskathedraal gebouwd.

Het kerstconcert is op zaterdag 10 december om 19.00 uur

Het kerstconcert vindt plaats in de Sint-Jan en is gratis te bezoeken. De Schola Cantorum geeft het kerstconcert. Tijdens het concert houdt Mgr. De Korte zijn kersttoespraak. Na afloop van het concert opent Marianne van der Sloot, wethouder van de gemeente ‘s-Hertogenbosch officieel de kerststal.  

Reserveren via ticketsysteem op www.kerststal-sint-jan.nl

Wilt u de kerststal bezoeken? Dan reserveert u vooraf kaartjes of tickets. Op www.kerststal-sint-jan.nl kunt u een ticket met een tijdslot boeken. U meldt zich in het tijdslot bij de ingang van de kerststal. Een ticket kost € 2,- per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. U moet voor kinderen wel een ticket reserveren. En kinderen bezoeken de kerststal samen met een volwassene. Zonder reservering loopt u het risico dat u moet wachten. Voor nadere informatie over de kerststal en het reserveren van tickets zie: www.kerststal-sint-jan.nl

De kerststal staat in het teken van Sint-Jan 800 jaar 

De kribbe van Jezus staat ditmaal in de middeleeuwse stad waar de Sint-Jan in aanbouw is. Betreed de stadspoort en ga op weg naar het Kind van Bethlehem. Dit jaar zijn in de kerststal twee scènes te zien die volgen op de geboorte: de opdracht van Jezus in de tempel van Jeruzalem en de vlucht naar Egypte.