Elfde van de Elfde in teken van 800-jarige Sint-Jan

Zaterdag 11 november is in Oeteldonk het nieuwe Carnavalsseizoen van start gegaan. Dit jaar speelde jarige Sint-Jan een hoofdrol bij de start van een nieuw jaar Oeteldonk. Kort voor 11.11 uur brachten alle blaaskapellen en muziekjes van Oeteldonk een groet aan de 800-jarige Sint-Jan door het spelen van het bekende lied ‘Onze Ouwe Sint-Jan’ . De duizenden aanwezigen op de Parade zongen het lied uit volle borst mee.

Na de officiële start van het Carnavalsseizoen bood de plebaan aan Peer van den Muggenheuvel tot den Bobberd, de Burgervaojer van Oeteldonk, en aan Jack Mikkers, Burgemeester van ‘s-Hertogenbosch, de officiële eerste exemplaren aan van het embleem van 800 Sint-Jan. Dit embleem is ontworpen door Studio Asjemenou. We hopen dat vele Oeteldonkers met het komende Carnaval dit fraaie embleem op hun kiel dragen. Met de aanschaf van dit embleem wordt ook de kathedraal gesteund.

De feestelijkheden op de Parade werden afgesloten met een uit duizenden monden gezongen lang zal hij leven. Een dankbare groet aan onze jarige kathedraal.

Voorafgaand aan het feest op de Parade bracht de Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen een groet aan de Zoete Moeder van Den Bosch. Deze groet is terug te zien via YouTube Sint-Jan Den Bosch.