Dankviering heiligverklaring Titus Brandsma

Zondag 22 mei 2022 werd een nationale dankviering gevierd in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch voor de heiligverklaring van Titus Brandsma op 15 mei. Kardinaal Eijk was hoofdcelebrant en vele bisschoppen en priesters concelebreerden.

Uit Bisdom Groningen-Leeuwarden, waar Titus geboren is, was onder andere Mgr. Ron van den Hout. Uit Bisdom Roemond was Mgr. Everard de Jong aanwezig. Uit Utrecht waren er behalve kardinaal Wim Eijk tevens beide hulpbisschoppen, Mgr. Woorts en Mgr. Hoogenboom. En van Den Bosch waren de bisschop Mgr. Gerard de Korte en emeritus bisschop Mgr. Anton Hurkmans aanwezig. Bovendien waren de prior-generaal en de provinciaal van de carmelieten en de chargé d’affaires van de Apos­to­lische Nuntiatuur mgr. Giancarlo Dellagio­vanna aanwezig.

Nabij het altaar staat een buste van Titus Brandsma opgesteld en tijdens de viering werd daar een relikwie bijgeplaatst in de vorm van een stukje stof van een kleed dat Titus heeft gedragen in het concentratiekamp. Later dit jaar zal in de Sint-Janskathedraal een nieuw beeld worden onthuld waarin het relikwie zal worden bevestigd.