Carnavalsmis Oeteldonk

Met de Carnavalsmis van zon­dag 27 februari was de Sint-Jans­kathe­draal voor het eerst sinds de ver­soe­pe­ling van de corona­maat­re­ge­len op 25 februari weer helemaal gevuld. Zoals ge­woon­lijk was het weer een bont uitgedoste menigte in hoofd­za­ke­lijk de kleuren rood, wit en geel.

Voor­af­gaand aan de vie­ring maakte de ple­baan van de gelegen­heid gebruik om de nieuwe bus voor Fanfare De Kikvorschen te zegenen. Met een ruime hoeveel­heid wij­wa­ter en mooie woor­den werd het nieuwe ver­voers­mid­del onder de bescher­ming van de Zoete Moeder gesteld.

Behalve diverse fotocamera’s was er ook een tele­vi­sieploeg van SBS6 die de ple­baan van tevoren aan de tand voelde over corona, Oekraïne en carnaval.

Tijdens de vie­ring werd ‘dun peer’ in het zonnetje gezet die op zijn beurt – na een lan­gere preek dan die van diaken Vladimir – de ple­baan en alle mede­wer­kers aan de li­tur­gie in het zonnetje zette. Tijdens de vie­ring was er ook aan­dacht en werd er gebe­den om kracht en sterkte voor de mensen in de Oekraïne.