Oproep: breng verzegeld kistje terug

Maar liefst drie filmploegen, twee fotografen en twee verslaggevers-met-camera waren maandagmiddag bij de kathedraal om verslag te doen van de inbraakschade van vorige week donderdag. Jack Kradolfer, verantwoordelijke voor de jaarlijkse kerststal, vertelde drie keer min of meer hetzelfde verhaal voor de drie videocamera’s terwijl tegelijkertijd de fotocamera’s er lustig op los klikten.

Op de zolder boven het Alziend Oog vallen als eerste de vier compleet aan diggelen geslagen glas-in-loodraampjes op. Maar de fysieke schade is nog niet het ergste, vertelt Jack aan de reporters. Het volslagen zinloos meenemen van het verzegelde kistje met de brieven en kaarten van zovele Bosschenaren en de emotionele schade die daarmee is berokkend, maken hem nog steeds hoorbaar boos.

Jack Kradolfer doet daarom samen met plebaan Vincent Blom een dringende oproep om toch in ieder geval het kistje weer terug te bezorgen. Dat kan desnoods anoniem, als de inhoud van de tijdcapsule maar weer terug op zijn plek komt voor de beoogde onthulling in het jaar 2122 – precies een eeuw na de viering van Sint-Jan 800 jaar.

In de media