Boek ‘De bellende Engel’ gepresenteerd.

In de 800-jarige geschiedenis van de Sint-Jan zijn er al vele boeken geschreven over de Bossche kathedraal. Naast alle religieuze- en historische beschrijvingen zijn er ook vele volksverhalen rond de Sint-Jan ontstaan.

Het verhaal van de Erwtenman en van Aert van Tricht (het geheimzinnige mannetje op de deksel van de doopvont) zijn daar voorbeelden van. Het beeld van de bellende Engel, zo’n vijftien jaar geleden op de kathedraal geplaatst, past in deze traditie. In het vandaag verschenen boek, van schrijfster Stephanie Biesheuvel, komt de bellende Engel tot leven.

In aanwezigheid van Wethouder Marianne van der Sloot en de plebaan, die de allereerste exemplaren ontvingen, vond de presentatie plaats in de kathedraal. Na afloop was er een samenzijn in de tuin van de Sint-Jan waar Stephanie Biesheuvel menig boek heeft gesigneerd.

Boek – De bellende engel

Brugklasser Dahlia heeft een groot geheim. Zij is de enige in haar gezin die weet dat ze op het punt staan om uit huis te worden gezet. Hun vervallen woning wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw­bouw­project van Maarten Zwartwater, een van de machtigste inwoners van de stad. En het lijkt erop dat hij niet alleen met Dahlia’s huis snode plannen heeft…

  • Hardcover
  • 9789000391493
  • 192 pagina’s
  • 15,7 * 23,7 * 2,4 cm
  • Uitgeverij Van Goor