800 kaarsen voor 800 verhalen

Ter ere van de 800e verjaardag van de Sint-Jan van ’s-Hertogenbosch lopen 800 mensen met kaarsen naar de Sint-Jan. Gewone mensen zoals u en ik, met elk ons eigen verhaal bij de Bossche kathedraal. Een verhaal over de historische waarde van het gebouw of over hét icoon van de stad. Of een verhaal over een doop, trouwerij of afscheid van een dierbare. Daarnaast is de Sint-Jan voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met de Mariakapel en de Zoete Moeder.

De Sint-Jan van ’s-Hertogenbosch viert zijn 800e verjaardag

Het kan u bijna niet ontgaan zijn. De Sint-Jan is jarig. En op bijzondere verjaardagen vertellen we vaak verhalen over de jarige. In 800 jaar zijn vele verhalen rond de Sint-Jan ontstaan.

De verhalen over de Sint-Jan worden verzameld

Schrijf uw verhaal op en deel het met het secretariaat van de Sint-Jan (800jaar@sintjandenbosch.nl). We verzamelen de verhalen en geven ze een plaats in de kathedraal. Op 1 oktober geven 800 kaarsen deze verhalen symbolisch weer.

Achthonderd mensen dragen op 1 oktober een kaars naar de Sint-Jan

U mag meelopen, met of zonder verhaal. Iedereen is namelijk welkom om mee te lopen in deze zogeheten processie van het licht. Om 19.30 uur vertrekt de stoet mensen met kaarsen naar de Sint-Jan. Een Sint-Jan die feestelijk verlicht is met kaarsen. Aanmelden is nodig zodat voor iedereen een kaars beschikbaar op de locatie van vertrek.

Meld u aan voor 25 september

Wilt u meelopen in de processie van het licht? Dan kunt u zich op één van deze manieren aanmelden:

  1. Stuur een e-mail naar 800jaar@sintjandenbosch.nl
  2. Vul de kaart in die in de Sint-Jan ligt en stop die in de bus
  3. Bel naar het secretariaat

Heeft u vragen?

Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Sint-Jan.
E-mail: 800jaar@sintjandenbosch.nl
Telefoon: 073-613 03 14 (ma-di-do 9.30 tot 13.00 uur)