26 september 2023

Twee kathedrale organisten

Op dinsdagavond 26 september 2023 verzorgen twee kathedrale organisten een orgelconcert in de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Het concert begint om 20.00 uur en er is vrije toegang tot de kathedraal.

Intro

In een buitengewone muzikale avond van transcendentale klanken en majestueuze harmonieën kondigen we met genoegen een orgelconcert aan, gepresenteerd door twee meesterorganisten, Véronique van den Engh en Ton van Eck. Dit onvergetelijke evenement zal de ziel raken met een repertoire dat zich uitstrekt van de klassieke schoonheid van Pirenne en Schubert tot de moderne klanken van Gigout, Andriessen en De Klerk. De majestueuze pijporgels zullen dienen als het medium voor deze kunstenaars om de diepten van emotie en geloof te verkennen, terwijl ze de luisteraars meenemen op een reis van muzikale verlichting.

Kathedrale organisten

Véronique van den Engh, een virtuoos van internationale faam, is bekend om haar indrukwekkende beheersing van het orgel. Haar interpretaties van klassieke stukken wekken de composities tot leven met een unieke expressiviteit. Ton van Eck, een vooraanstaande Nederlandse organist, heeft een carrière vol betoverende optredens opgebouwd. Zijn uitvoeringen zijn doordrenkt met diepgang en passie, en hij brengt de composities tot leven met een sublieme virtuositeit.

Programma

Het programma van dit orgelconcert is een meesterlijke selectie van werken die de luisteraars betoveren en verbazen. Van de verfijnde elegantie van Pirenne tot de romantische klanken van Schubert, van de opwindende composities van Gigout tot de eigentijdse meesterwerken van Andriessen en De Klerk, dit concert belooft een muzikale reis te zijn die zowel het hart als de geest zal verheffen. Bereid je voor op een avond vol emotie en meeslepende muzikale ervaringen die je ziel zullen beroeren en je zintuigen zullen betoveren. Mis dit buitengewone evenement niet. Reserveer uw plaatsen en laat u onderdompelen in de wereld van betoverende orgelklanken.