20 april 2024

Theatervoorstelling ‘De bellende engel’

Zaterdag 20 en zondag 21 april is het theaterstuk ‘de bellende engel’ te zien in het Theater aan de Parade. Het beeld van de engel met de mobiele telefoon op de Sint-Jan heeft voor de inspiratie van de voorstelling gezorgd.

Deze grappige voorstelling is voor kinderen van acht jaar en ouder die houden van vragen stellen en nadenken over belangrijke dingen in het leven. Naast kinderen mogen ook nieuwsgierige volwassenen komen.

Peter en Cornelis hebben in ‘De bellende engel’ een archief met alle antwoorden van het universum. Ze werken, filosoferen en zingen tijdens hun werk, ook al gaat dat soms wat rommelig. Maar in de tijd van mobiele telefoons zoeken mensen steeds meer zelf dingen op. Daardoor denken ze alles al te weten en dus moet het archief worden opgeruimd. Case moet zorgen dat dat goed gebeurt. Als dat lukt, krijgt zij een baan. Een makkie, want een archief is zo ontzettend ouderwets, denkt ze. Maar tijdens die week ontdekt Case dat het internet misschien niet alles weet…

Kijk intussen eens rond in Den Bosch. In de buurt van basisscholen, de polikliniek van het JBZ, Huis 73 en het theatercafé van Theater aan de Parade toert een telefooncel rond. Daar kunnen kinderen een vraag inspreken voor de bellende engel. Die vragen worden later in een pamflet met de naam ‘duizend vragen van onze nieuwe generatie’ verzameld. Zo weten we wat de kinderen van Den Bosch bezighoudt.

Bezoek theatheraandeparade.nl voor het programma en het kopen van kaartjes.

Het bijwonen van de feestelijke première op zondag 21 april kan ook. Mail in dat geval vóór 30 maart naar het secretariaat van de Sint-Jan, zodat het nodige aantal kaartjes gereserveerd kan worden. Zo kunnen we samen als parochie de voorstelling bezoeken.

Om 14.00 uur begint de ontvangst met bezoek aan de telefooncel, om 15.00 uur start de voorstelling en daarna wordt het pamflet overhandigd. Na afloop wordt er geproost op de première.

Kinderboek De Bellende Engel

Op dinsdag 19 maart verschijnt kinderboek De Bellende Engel. De Bossche schrijver Stephanie Biesheuvel en illustrator Meike Lieve Bos uit Den Dungen hebben een fantasierijk boek voor de bovenbouw geschreven over een voor ons wel heel bekend stenen beeld: de engel met mobiele telefoon op de Sint-Jan! Het beeld was de inspiratie voor een kinderboek waarin De Bellende Engel een hoofdrol speelt. Het boek is voor iedereen van 10 jaar en ouder en zeker ook leuk voor volwassenen.

Over het boek

Brugklasser Dahlia heeft een groot geheim. Zij is de enige in haar gezin die weet dat ze op het punt staan om uit huis te worden gezet. Hun vervallen woning wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject van Maarten Zwartwater, een van de machtigste inwoners van de stad. En het lijkt erop dat hij niet alleen met Dahlia’s huis snode plannen heeft…

Dahlia besluit het callcenter van De Bellende Engel om hulp te vragen. Hier bieden in het diepste geheim levende standbeelden een luisterend oor aan kinderen met vragen, problemen en verwonderingen. Gelukkig schiet Gargo, een koppige waterspuwer, Dahlia te hulp. Kan Dahlia Maarten Zwartwater nog op tijd stoppen en lukt het haar en Gargo om de stad te redden?

De Bellende Engel is vanaf dinsdag verkrijgbaar in boekwinkels in Nederland, België en online.