28 mei 2024

Sint-Jan in een compleet ander licht

Dinsdag 28 mei om 21.00 is de Sint-Jan in een werkelijk uniek licht te zien. Dan wordt de kathedraal alleen verlicht door talloze kaarsen tijdens de avondcontemplatie XL. Deze bijzondere sfeer wordt versterkt door stilte en muziek van muziekensemble ‘The Slide Society’.

Bij kaarslicht kunt u de vertrouwde Bossche kathedraal op een heel andere manier beleven. Het sextet van trombonisten van muziekensemble ‘The Slide Society’ zorgt deze avond voor een tiental nummers, die ook gebruikt worden in de liturgie.

Maar de avondcontemplatie is geen concert of godsdienstige viering. Sterker nog, de muzikanten zullen letterlijk en figuurlijk op de achtergrond spelen. Zij staan achter het priesterkoor en zijn nauwelijks zichtbaar, om de muziek zo alle ruimte te kunnen geven. In twee delen van een kwartier zal de muziek een aanvulling zijn om de Sint-Jan te kunnen bewonderen bij kaarslicht. De stilte tussen deze delen is bedoeld als stiltemoment, om zo de Sint-Jan ten volle te kunnen waarderen voor de architectonische schat die hij is. Het beloven veertig heel bijzondere minuten te worden!

De entree is gratis, maar aanmelden via secretariaat@sintjandenbosch.nl is verplicht. Klokslag 21.00 uur gaan de deuren dicht. Die blijven tijdens de avondcontemplatie dicht, dus kom op tijd.