28 maart 2023

Avondcontemplatie in de Veertigdagentijd

Ook in de veertigdagentijd houden op twee momenten een avond contemplatie. Met een groep gelovigen in de donkerte van de avond de Sint-Jan in. Enkel met het licht van kaarsen en op de achtergrond rustige muziek. Iedereen is stil.

Mocht  het lukken dan zal de muziek beide keren verzorgt worden door een jonge talentvolle violist wiens muziekspel onze stilte wil versterken.

Jezelf onderdompelen in de rust van dit unieke gebouw waar het gebed, de hoop en verwachtingen van duizenden gelovigen nog in de gewelven hangen. Zit stil op een kerkbank en ervaar de nacht of loop rustig rond langs de beelden en ervaar dit gewijde gebouw op een unieke manier.

Een bijzondere kans om op weg naar Pasen stil te worden en te luisteren naar wat er leeft achter woorden. Een hele bijzondere ervaring waartoe wij graag allen uitnodigen die het de moeite waard lijkt.

U kunt zich aanmelden voor een van de beide avonden bij het secretariaat onder de noemer ‘avond contemplatie’. Geef daarbij u email door en de datum van uw keuze.

We willen met maximaal aantal mensen de Kerk in dus bij grote belangstelling is er enige zorgvuldige planning nodig en vraagt het enig geduld. U zult zien, het is het wachten zeker waard.

U bent van harte uitgenodigd,

Diaken Tim Bangert